Henriëtte Havinga

Mijn drijfveer is mensen te begeleiden door middel van een goed gesprek. Ik help hen graag een stukje meer blauw van de hemel te kunnen ontdekken. Om meer en meer vrij te komen staan van allerlei zaken die je kunnen verhinderen om te zijn wie je wilt zijn. En vooral om te ontdekken wie je bent zoals God jou gemaakt heeft. Om weer licht aan het eind van de tunnel te ontdekken. Ik vind het belangrijk om de cliënt met zijn of haar verhaal centraal te stellen en dat als vertrekpunt te nemen in de coaching.

Wat ik daarbij inzet zijn mijn kennis en ervaring op het gebied van coaching en begeleiding op het gebied van levenswijsheid en relaties. Naast dit werk ben ik ongeveer 15 jaar als IB-er (interne begeleider) in het christelijke basisonderwijs werkzaam geweest en heb daar ruime ervaring in opgedaan in het begeleiden en coachen van leerkrachten (ook met behulp van video-opnamen).

Een methodiek die ik veel gebruik is de inzet van de poppetjestaal. Door middel van poppetjes relaties inzichtelijk maken. Hoe ben jij geworden wie je nu bent. Wie ben je echt? Wie wil jij zijn?  Het is een sterk ondersteunend middel om meer inzicht te verkrijgen en goede keuzes te kunnen maken in allerlei situaties en relaties.

Daarnaast zet ik de EFT-methode (Emotionally Focused Therapy) in. Daarin leer je ontdekken hoe verwondheid uit het verleden nog je gedrag stuurt in het heden. Door dat te ontdekken en te verwoorden, komt er ruimte voor nieuwe strategieën. 

Het mooiste vind ik hoe God mensen aanraakt en herstelt. Dan verandert er echt wat in mensen.

Daarnaast heb ik ruime kennis en ervaring hoe relaties sterker kunnen worden.

Relevante opleidingen

  • Opleiding voor Interne Begeleiding (waaronder coaching)
  • Pastorale counseling bij het CPC (Centrum voor Pastorale counseling)
  • VIB (video-interactie-begeleiding)
  • CIVAS (coaching en counseling)
  • AKZ+ contextuele en narrative pastoraat
  • Training therapie in beeld bij Gerrie Reijersen
  • basistraining ETF (Emotionally Focused Therapy)
  • Dunamis training  (Verlost van je verleden, ruimte voor de toekomst, door Catherine Fabiano))